Predsjednik SDP-a

Bernardić najavio odluku: Idući tjedan će se raspetljati hoće li SDP podržati Anku Mrak Taritaš

Hina

Bernardić nije htio reći hoće li SDP-ovu podršku, kako nagađaju neki mediji, dobiti Mostov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Panenić



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je izjavio da bi se idući tjedan trebalo znati hoće li njegova stranka podržati HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Anku Mrak Taritaš, no nije htio reći hoće li SDP-ovu podršku, kako nagađaju neki mediji, dobiti Mostov kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Panenić.


»Očekujem da će se situacija raspetljati idući tjedan«, odgovorio je Bernardić nakon izborne konvencije Foruma mladih SDP-a na novinarski upit o lokalnim izborima i pregovorima sa zagrebačkim HNS-om.


No nije izravno odgovorio na pitanje hoće li SDP u Vukovarsko-srijemskoj županiji podržati Mostova kandidata Tomislava Panenića za župana. Samo je rekao da će o tome odlučivati lokalna organizacija SDP-a i poručio da su Slavoniji potrebne duboke promjene nakon 25 godina vladavine HDZ-a, koji je, kako je naglasio, iza sebe »ostavio siromaštvo i iseljavanje«.




Bernardić je potvrdio i da zagrebački SDP predlaže smanjenje prireza u Zagrebu sa 18 na 16 posto. »To je izvedivo, Zagreb ima sasvim dovoljno novca. Umjesto da se novac troši bezrazložno za nekakve projekte koji nemaju nikakav utjecaj na život građana, želimo da Zagrepčanima ostane nešto malo više novca u džepu jer plaćaju najskuplje režije i prirez«, rekao je predsjednik SDP-a.