Problemi

Zvone sirene za uzbunu: Obilne kiše izazvale velike poplave u BiH, dosta je mjesta ostalo potpuno odsječeno

Hina

Reuters

Reuters

U Banjoj Luci od ponedjeljka navečer proglašeno je izvanredno stanje, pripadnici Civilne zaštite su u stanju pripravnosti, raspoređeni na kritična mjesta na području grada zbog eventualnih poplava



Obilna kiša, koja u Bosni i Hercegovini neprestano pada gotovo više od 24 sata, prouzročila je poplave na sjeveru i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje su prometno odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom, javljaju u utorak agencije i lokalni mediji.


Rijeke koje su se izlile na sjeveru Bosne i Hercegovine prouzročile su prekid prometa na pojedinim dionicama, a najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića, javljaju lokalni mediji.


Na području općine Teslić proglašeno je izvanredno stanje, jer su se izlile sve rijeke na tom području. Prekinuta je i sva prometna komunikacija zbog vode, ali i odrona, tako da nije moguće putovati ni prema Doboju, ni prema Banjoj Luci.




U Banjoj Luci od ponedjeljka navečer proglašeno je izvanredno stanje, pripadnici Civilne zaštite su u stanju pripravnosti, raspoređeni na kritična mjesta na području grada zbog eventualnih poplava.


Sirene za uzbunu oglasile su se u ponedjeljak navečer u Čelincu, nedaleko od Banje Luke, a nabujala rijeka Vrbanja odnijela dio privremenog pješačkog mosta, javlja Alternativna televizija.


Iz Federalne uprave Civilne zaštite upozoravaju na dodatni porast vodostaja Une i Sane u toku noći i u utorak, pa su na područje Sanskog Mosta uputili svoje timove.