Strašna nesreća

Zrakoplov Lion Aira sa 189 putnika srušio se kod Jave. Strahuje se da nema preživjelih

Hina

Foto screenshot Twitter

Foto screenshot Twitter

BBC doznaje da su u zrakoplovu bile dvije bebe te najmanje jedno dijete



JAKARTA Zrakoplov indonezijskoga Lion Aira sa 189 putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak u more kod otoka Jave, nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Jakarte, priopćila je indonezijska agencija za traganje i spašavanje.


Boeing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Jakarta – Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.


Netom prije tragedije, piloti su zatražili dozvolu za povratak na aerodrom u Jakarti. Kontrola leta to je dopustila, ali avion je ubrzo nakon toga nestao s radara.




Pao je u području zapadne obale otoka Jave. BBC doznaje da su u zrakoplovu bile dvije bebe te najmanje jedno dijete.


U tijeku je akcija traganja i spašavanja. Brodovi, helikopteri i oko 130 ronioca poslano je u blizinu moguće lokacije pada, koja je udaljena oko 34 nautičke milje od obale Jakarte.



Strahuje se da nema preživjelih.


Nikome još nije jasno što je uzrokovalo nesreću jer je vrijeme bilo sunčano, avion potpuno nov, a piloti iskusni.


Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.



Soerjanto Tjahjono, glasnogovornik Lion Air rekao je za CNN kako je srušeni avion kupljen u kolovozu 2018. i ima samo 800 sati leti. Proizvođač aviona Boeing tvitao je kako su informirani o padu aviona i kako prate razvoj događaja, te su izrazili sućut članovima obitelji putnika i posade i najavili kako će pružiti tehničku pomoć u istrazi nesreće.


Zajedno s tvrtkom-kćeri Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Europske unije.