Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Snježna oluja

foto/video 'Životi su u opasnosti': Uz novi snijeg u Austriji, zapuhat će i olujni vjetar

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 7:54 2019-01-09T07:54:48+01:00

U Europi je, prema neslužbenim informacija, uslijed snježne oluje proteklih dana dosad poginulo 13 ljudi. Za mnogima se još traga, a spasiteljima, koji su na izmaku snaga posao umnogome otežavaju nenormalne vremenske prilike.

U dijelovima Austrije snježni nanosi visoki su i po 10 metara, a samo do utorka je već premašen uobičajeni siječanjski prosjek snijega. U mnogim dijelovima austrijske savezne pokrajine Štajerske od utorka poslijepodne na snazi je najviši stupanj opasnosti od lavina zbog novog snijega koji se očekuje u toku večeri, priopćio je Stožer za obranu od lavina u Štajerskoj u utorak poslijepodne.

»Onaj tko odsada više ne poštuje službene naputke više ne djeluje samo neodgovorno nego dovodi vlastiti i tuđe živote u opasnost«, rekao je vicepremijer Štajerske Michael Schickhofer.

Lavinama je posebno pogođena turistička regija Dachstein s mnogim skijalištima. Od vikenda je u Štajerskoj palo 3 metra novog snijega.

Meteorolozi upozoravaju kako uz novi snijeg dolazi i olujni vjetar sa zapada i sjeverozapada - brzina bi mu mogla biti veća od 100 kilometara na sat. 

Nema vijesti da među stradalima u snježnim lavinama ima hrvatskih državljana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu