Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Napadačica svladana

Žena naoružana kuhinjskim nožem ozlijedila 14 djece u kineskom vrtiću

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2018. u 10:50 2018-10-26T10:50:09+02:00

Tridesetdevetogodišnja žena identificirana samo po prezimenu Liu djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9.30 po lokalnom vremenu

PEKING  Žena naoružana kuhinjskim nožem napala je djecu na ulazu u dječji vrtić u kineskome gradu Chongqingu na jugozapadu zemlje u petak te ozlijedila 14 djece, objavila je policija.

Tridesetdevetogodišnja žena identificirana samo po prezimenu Liu djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9.30 po lokalnom vremenu, objavila je policija na svojoj službenoj stranici na Weibou, mreži sličnoj Twitteru.

Žrtve su prevezene u bolnicu a čuvari i osoblje vrtića savladali su napadačicu, kazala je policija te dodala da istraga traje. U izjavi se ne navode mogući motivi napada.

Nasilni zločini u Kini su rijetki u usporedbi s mnogim drugim zemljama, pogotovo u velikim gradovima gdje je sigurnost jaka, međutim dogodila se serija napada nožem i sjekirom proteklih godina, a žrtve mnogih od njih bila su djeca.
Za takve napade često su krivi duševni bolesnici.

Napadači najčešće koriste noževe jer je kontrola oružja u Kini iznimno stroga.

U rujnu Kina je pogubila muškarca osuđenog za ubojstvo devet učenika i ranjavanje 11 u napadu nožem u srednjoj školi u središnjoj pokrajini Shaanxi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.