Kaos u Alpama

Zbog gusta snijega odsječena skijališta u Europi: U zatrpanoj Cerviniji zarobljeno 10.000 turista

Hina

Slična je situacija i u Adelbodenu gdje vojska raščišćava ostatke odrona, prenosi BBC. U mnogim odredištima rizik od lavine je na četvrtom, od ukupno pet stupnjeva



ZAGREB Zbog gusta snijega u petak su ostala odsječena skijališta Cervinia u Italiji i Adelboden u Švicarskoj, dok olujno nevrijeme i dalje hara Europom.


Talijanski mediji izvješćuju da je Cervinia u Valle d’Aosta zatrpana pod dva metra snijega te da je ondje zarobljeno 10.000 turista.


Slična je situacija i u Adelbodenu gdje vojska raščišćava ostatke odrona, prenosi BBC.




U mnogim odredištima rizik od lavine je na četvrtom, od ukupno pet stupnjeva.


Austrijskom Tirolu prijeti visok rizik od lavine i mnoge ceste su blokirane. U Vorarlbergu rizik od lavine je na četvrtom stupnju.


Skijaške staze u francuskim Alpama zatvorene su u Val d’Isereu, jednom od najvećih skijališta. I Chamonix je zaustavio većinu skijaških vučnica.


Oluja Eleanor prouzročila je pometnju u mnogim dijelovima Francuske, gdje je u zastoju zračni i cestovni promet a tisuće kućanstava ostalo je bez struje.


Troje ljudi umrlo je u francuskim Alpama, 93-godišnja starica čiji je dom poplavljen, muškarac zatrpan snijegom u Savoji i skijaš na kojeg je palo stablo u Morillonu.


Ovaj tjedan vjetrovi pušu 160 km na sat u Velikoj Britaniji te 147 km na sat u Francuskoj.