Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2
Sutra: 8° 8° 2
27. siječnja 2020.
Kaos u Alpama

Zbog gusta snijega odsječena skijališta u Europi: U zatrpanoj Cerviniji zarobljeno 10.000 turista

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. siječanj 2018. u 21:54 2018-01-05T21:54:10+01:00

Slična je situacija i u Adelbodenu gdje vojska raščišćava ostatke odrona, prenosi BBC. U mnogim odredištima rizik od lavine je na četvrtom, od ukupno pet stupnjeva

ZAGREB Zbog gusta snijega u petak su ostala odsječena skijališta Cervinia u Italiji i Adelboden u Švicarskoj, dok olujno nevrijeme i dalje hara Europom.

Talijanski mediji izvješćuju da je Cervinia u Valle d'Aosta zatrpana pod dva metra snijega te da je ondje zarobljeno 10.000 turista.

Slična je situacija i u Adelbodenu gdje vojska raščišćava ostatke odrona, prenosi BBC.

U mnogim odredištima rizik od lavine je na četvrtom, od ukupno pet stupnjeva.

Austrijskom Tirolu prijeti visok rizik od lavine i mnoge ceste su blokirane. U Vorarlbergu rizik od lavine je na četvrtom stupnju.

Skijaške staze u francuskim Alpama zatvorene su u Val d'Isereu, jednom od najvećih skijališta. I Chamonix je zaustavio većinu skijaških vučnica.

Oluja Eleanor prouzročila je pometnju u mnogim dijelovima Francuske, gdje je u zastoju zračni i cestovni promet a tisuće kućanstava ostalo je bez struje.

Troje ljudi umrlo je u francuskim Alpama, 93-godišnja starica čiji je dom poplavljen, muškarac zatrpan snijegom u Savoji i skijaš na kojeg je palo stablo u Morillonu.

Ovaj tjedan vjetrovi pušu 160 km na sat u Velikoj Britaniji te 147 km na sat u Francuskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.