Talačka kriza u pošti

Završena talačka kriza u Ukrajini

Hina

Neidentificirani muškarac nije iznio nikakve zahtjeve i mirno se ponaša te komunicira s policijom telefonom, objavio je načelnik regionalne policije Oleg Beh



NOVO 21.30 Ukrajinska policija u subotu je oslobodila preostale taoce koje je u poštanskom uredu držao muškarac za kojeg se vjerovalo da je naoružan eksplozivima, a uhićen je nakon nekoliko sati krize u gradu Harkivu. 


»Svi taoci u Harkivu su oslobođeni. Napadač je uhićen«, napisao je na svom profilu Twittera ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je fotografiju muškarca krvavog lica kojeg drži policajac.Nijedan taoc nije ozlijeđen. Policija je ranije objavila da je muškarac ušao u poštanski ured noseći masku, s namjerom da opljačka to mjesto te je zatim uzeo 11 taoca. Ranije je pustio petero taoca – tri žene i dva djeteta. Policija je otkrila da je s napadačem bila u kontaktu uz pomoć telefona talaca, a otimačevo ponašanje opisala je kao mirno i bez zahtjeva.Avakovov savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su među taocima bili zaposlenici ureda i klijenti. Jedan od njih uspio je iz zgrade nazvati policiju.»Patrola je stigla na mjesto krađe u nekoliko minuta«, napisao je na Facebooku.»Lopov je shvatio da sad ne može sigurno napustiti mjesto zločina s plijenom, pa je odlučio objaviti da uzima taoce«, dodao je Geraščenko.Jedno od dva puštena djeteta otkrilo je lokalnim medijima da je napadač stavio eksplozive u dvije boce i prijetio da će se raznijeti ako ga policija neće slušati. Prema iskazu djeteta, napadač je tvrdio i da ima rak mozga.

U jednom je trenutku izrazio zabrinutost zbog nedavne zamjene zatvorenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista, tvrdeći kako ih je trebalo biti oslobođeno više, objavila je policija. Ukrajina i separatisti su u srijedu razmjenili stotine zatvorenika, što je najveća takva razmjena otkad je izbio sukob u regiji Donbas u kojemu je dosad poginulo više od 10 tisuća ljudi.


KIJEV Muškarac za kojeg se vjeruje da je naoružan eksplozivom drži devet odraslih osoba i dvoje djece kao taoce u poštanskom uredu u ukrajinskom gradu Harkivu, objavila je u subotu policija.




Neidentificirani muškarac nije iznio nikakve zahtjeve i mirno se ponaša te komunicira s policijom telefonom, objavio je načelnik regionalne policije Oleg Beh.


Televizijske snimke pokazuju policiju i njihova vozila ispred dvokatnice u tom gradu na sjeveroistoku zemlje. Područje oko pošte blokirano je.


»Činimo sve kako bismo održali komunikaciju s njim i sve što je potrebno da osiguramo da se ljudi oslobode«, kazao je Beh.


Muškarac u pošti izrazio je zabrinutost oko nedavne razmjene zatočenika između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista i misli da bi se još zatočenika trebalo razmijeniti, kazao je Beh, dodajući da policija još ne zna što on traži.


Ukrajina i separatisti razmijenili su stotine zatočenika u srijedu u najvećoj razmjeni od izbijanja sukoba u istočnom Donbasu u kojem je ubijeno više od 10.000 osoba.