Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Odsječeni od svijeta

ZRAČNA EVAKUACIJA Helikopterima odvoze turiste zarobljene u švicarskiom Zermattu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2018. u 13:59 2018-01-10T13:59:02+01:00

Trinaest tisuća turista koje su obilne snježne padaline odsjekle od svijeta dva dana u Zermattu u Švicarskoj počeli su u helikopterima napuštati slavno skijalište, a željeznički promet će krenuti kasnije od predviđenog.

Tek su malobrojni turisti u utorak helikopterima uspjeli napustiti Zermatt jer su kada je pao mraka letovi obustavljeni.

Uspostavljen je zračni most za dolazak i odlazak iz Zermatta, precizirao je jedan dužnosnik tog skijališta i dodao da svaki turist za let helikopterom plaća oko 200 švicarskih franaka ili 171 euro.

Nešto ranije su vlasti najavile da bi prvi vlak između Zermatta i Tascha trebao krenuti sredinom dana, ali je to ubrzo otkazano zbog velikih količina snijega u željezničkom tunelu.

Zbog blatnih bujica, odrona kamenja i opasnosti od lavina zatvoreno je nekoliko cesta u kantonu Valaisu, pišu švicarski mediji.

Za to je područje proglašen peti, najviši, stupanj opasnosti od lavina, navodi policija koja dodaje da se tijekom večeri očekuje prestanak snijega i povoljan razvoj situacije. No odroni i lavine još su mogući.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.