Voditeljica kampanje Donalda Trumpa priznala: ‘Znatno zaostajemo’

Hina

Reuters

Reuters



Voditeljica predizborne kampanje Donalda Trumpa priznala je u nedjelju da republikanski predsjednički kandidat znantno zaostaje za demokratskom protivnicom Hillary Clinton samo dva tjedna prije izbora 8. studenoga.


»Zaostajemo«, priznala je Kellyanne Conway za nacionalnu televizijsku kuću dodajući da je Clinton u »ogromnoj prednosti«.


Njezin suprug i bivši američki predsjednik Bill Clinton, sadašnji predsjednik Barack Obama, prva dama Michelle Obama i podpredsjednik Joe Biden svi su u kampanji za Hillary Clinton, »svi mnogo popularniji nego što se ona može nadati da će biti«.




Conway kaže i kako je Clinton u promidžbu u rujnu uložila 66 milijuna dolara, dvostruko više nego u kolovozu a većina reklama je negativna i posvećena osobnom napadu na Trumpa.


Conway je ipak kazala kako se nada da će Trump uspjeti privući neodlučne birače i pobijediti na izborima. Ona tvrdi da u izbornoj kampanji još uvijek vlada veliki entuzijazam. »Dozvolite mi da kažem: Kad ste ne terenu s Donaldom Trumpom ne čini se da su izbori gotovi«.


Prema posljednjim anketama vodstvo Hillary Clinton pred Donaldom Trumpom povećalo se na 12 posto a istraživanja pokazuju da bi mogla odnijeti pobjedu u nekim tradicionalno republikanskim saveznim državama.


Trumpova kampanja proteklih je tjedana krenula nizbrdo nakon objave videa na kojem se čuje kako je predsjednički kandidat uvredljivo i seksistički govorio o ženama.