Medijski skandal

Vodeći novinari CNN-a podnijeli ostavke nakon povlačenja priče o Trumpu i Rusiji

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

CNN je u petak priopćio da povlači ranije objavljenu priču koja povezuje menadžera hedge fonda Anthonyja Scaramuccia s istragom Kongresa o ruskom Direktnom investicijskom fondu



Tri vodeća novinara CNN-a dali su ostavke nakon povlačenja članka o navodnim vezama između ruskog investicijskog fonda i bliskog suradnika predsjednika Donalda Trumpa, objavila je ta medijska kuća.


Thomas Frank, autor spomenutog teksta, Lex Harris, voditelj nove redakcije za istraživačko novinarstvo, i Eric Lichtblau, urednik redakcije, nisu više dio CNN-a.


CNN je u petak priopćio da povlači ranije objavljenu priču koja povezuje menadžera hedge fonda Anthonyja Scaramuccia s istragom Kongresa o ruskom Direktnom investicijskom fondu.




»Ta priča nije udovoljila uredničkim standardima CNN-a i povučena je. Sve poveznice na taj članak su uklonjene. CNN se ispričava gospodinu Scaramucciju«, priopćila je u subotu televizijska mreža.


Prema priopćenju, na kolegiju u ponedjeljak članovima istraživačke redakcije je rečeno da povlačenje teksta nužno ne znači da je netočan, ali da još uvijek »nije dovoljno čvrst«.


Scaramucci je reagirao na taj tekst, a u subotu je prihvatio ispriku.


»CNN je donio dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Isprika prihvaćena. Svi radimo greške. Nastavljam dalje«, napisao je Scaramucci na Twitteru.


Frank je iskusan novinar koji je radio i za USA Today i Newsday, dok je Lichtblau dobitnik Pulitzera, a CNN-u se pridružio u travnju nakon prelaska iz New York Timesa.


Haris je urednikom istraživačke redakcije imenovan u siječnju. Prije toga je bio izvršni urednik emisije CNNMoney.