Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Nakon presude u Haagu

Više portala i facebook profila iz Hercegovine blokirano

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2017. u 18:35 2017-12-04T18:35:11+01:00

MOSTAR Više news portala iz Hercegovine i njihovih facebook profila proteklih je dana blokirano nakon izricanja presude šestorici dužnosnika Herceg Bosne i samoubojstva generala Slobodana Praljka, a aktivistički portal Poskok.info nakon dvodnevne blokade objavio je da privremeno prestaje s radom.

Blokade objava i napade prijavili su iz portala Dnevnik.ba, Grude.com i Brotnjo.info.

Portal Brotnjo.info čitatelje je izvijestio kako je njihova Facebook stranica blokirana zbog objave teksta o naoružanom ratniku Islamske države uhićenom u Sarajevu.

Portala Grude.com naveo je kako je posljednjih nekoliko dana blokiran na Facebooku te navodi da se radi o sinkroniziranim napadima na pojedine portale na hrvatskom jeziku u BiH, kao i na internetske profile poznatijih pojedinaca iz javnog života, pripadnika hrvatskog naroda.

Najčešće se blokiraju tekstovi vezani za presudu u Haagu, kao i reakcije na taj događaj.

Iz Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) koji djeluje pri Filozofskom fakultetu u Mostaru upozorili su u ponedjeljak kako se »stalno krši pravo na slobodu mišljenja i izražavanja pripadnika hrvatskoga konstitutivnoga naroda na pojedinim društvenim mrežama«.

»Nakon 29. studenoga, mnogi portali s područja Hercegovine meta su napada, te se blokiraju, onemogućeni su u svom radu, što predstavlja kršenje pozitivnih propisa Bosne i Hercegovine«, stoji u priopćenju HSPF-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu