Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Novi val

Velika Kladuša očekuje novu navalu migranata, glavni koridor prolaska opet će biti PGŽ

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2019. u 6:52 2019-02-13T06:52:15+01:00

VELIKA KLADUŠA Kako javljaju mediji s područja Velike Kladuše od početka ovog mjeseca na inicijativu Mjesnih zajednica općine Velika Kladuša formiran je »Krizni štab« zbog sve većeg broja migranata na području Velike Kladuše.

Kako je upravljanje migracijama isključiva nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH veliki broj primjedbi članova »Kriznog štaba« odnosio se na Ministarstvo i kako su istaknuli, nezadovoljni stanovnici tog područja, njihov »ignorantski odnos« prema sve većem broju migranta.

Kritike stanovnika Velike Kladuše idu i prema prema IOM-u (Međunarodnoj organizaciji za migracije) koja po mišljenju većine nije kvalitetno odradila svoj posao i nije uspjela staviti problem s migrantima pod kontrolu. Problem velikog broja migranata u Velikoj Kladuši, ne samo da se ne smanjuje, već se predviđa dolazak novih 5.000 do 10.000 migranata do proljeća.

Krizni štab uputio je apel građanima s tog područja da prestanu pružati usluge smještaja i prijevoza migranata jer u tom slučaju krše zakone i pomažu ilegalne migracije. Svi migranti s tog područja odlučuju se za ilegalni prijelaz preko Hrvatske do Slovenije i dalje do Italije, pa se s toplijim danima može očekivati i veći migracijski val koji će proći kroz Hrvatsku, a najvećim dijelom kroz Primorsko-goransku županiju, jer je to najbliža ruta prema Italiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu