Incident

Uhićene tri osobe koje su se pokušale automobilom probiti do američke obavještajne agencije

Hina

Reuters

Reuters

Američke sigurnosne službe privele su u srijedu tri osobe nakon što su pokušale automobilom ući u kompleks američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) kod Washingtona, a FBI je rekao da nema naznaka da je incident povezan s terorizmom



FORT MEADE Američke sigurnosne službe privele su u srijedu tri osobe nakon što su pokušale automobilom ući u kompleks američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) kod Washingtona, a FBI je rekao da nema naznaka da je incident povezan s terorizmom.


Privedeni, koji nisu imenovani, u srijedu ujutro su se dovezli u crnom terenskom vozilu pred ulaz agencije u Fort Meadeu u državi Maryland. Stražari su otvorili vatru na vozilo jer su bila prekršena sigurnosna pravila NSA, rekli su dužnosnici.


»Nema naznaka da je bi to bilo išta više od izoliranog incidenta«, rekao je na konferenciji za tisak Gordon Johnson, agent FBI-ja nadležan za područje Baltimorea.




Na snimkama televizije CBS vidi se prostrijeljeno crno vozilo na kraju slijepe ulice okružene barikadama s jedne i ogradom s druge strane, u blizini stražarske kućice i ulaska u kompleks.


»Izgleda da je paljba bila usmjerena na vozilo«, rekao je John no nije želio reći je li u vozilu nađeno oružje. Izgleda da nitko nije ustrijeljen, rekao je.