Dolijao opasan bjegunac

Uhićen napuljski mafijaški boss, i to u pidžami

Hina

Talijanska financijska policija priopćila je da je uhitila važnog člana napuljske mafije za kojim je tragala zbog međunarodnog krijumčarenja droge, iznenadivši ga u njegovu skrovištu dok je bio u pidžami



RIM – Talijanska financijska policija priopćila je  da je uhitila važnog člana napuljske mafije za kojim je tragala zbog međunarodnog krijumčarenja droge, iznenadivši ga u njegovu skrovištu dok je bio u pidžami.


»Tijekom istrage o mafiji u Napulju policija je primila dojavu da se opasni bjegunac Adriano Manca najvjerojatnije skriva u jednom baru u Torre del Grecu«, gradu na jugu Italije, izvijestila je policija.Za Mancom (44), jednim od šefova Camorre, prije nekoliko tjedana je raspisana tjeralica »zbog međunarodnog krijumčarenja droge«. U raciji u tome baru policija je zatekla »muškarca u pidžami koji se skrivao u spremištu iza bara u kojemu je imao najsuvremeniji komfor«, navodi policija.Bjegunac je imao poljski krevet i televizor, odjeću i stvari za osobnu higijenu. Nije se opirao uhićenju, ali je odlučno odbacio optužbe iznesene protiv njega.Uhićen je i vlasnik bara pod sumnjom da je skrivao kriminalca u bijegu.

Camorra djeluje uglavnom u okolici Napulja, ali ima razgranatu međunarodnu mrežu koja joj donosi milijarde eura od preprodaje droge, krivotvorenja, odvoza otpada i graditeljstva.