Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Strašno i okrutno

UZNEMIRUJUĆE Na plaži jahali ženku kornjače: Sirota je životinja pokušavala pobjeći

FOTO/YouTube UK News
FOTO/YouTube UK News
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 7:34 2019-07-11T07:34:27+02:00

Svako toliko pristižu vijesti o direktnom iživljavanju čovjeka nad nemoćnom životinjom. 

Svakog nas dana iznova šokiraju novi slučajevi ljudske okrutnosti nad životinjama. Konstantno se izviještava o nevjerojatnom broju životinja koje umiru jer se zapetljaju u otpad, o napuštenim životinjama, o životinjama čiji su organizmi prepuni plastike i smeća.

Ako nije to, onda uvijek imamo krivolov. Ili borbe s bikovima. Ili borbe između ostalih životinjskih vrsta na koje ih tjeraju vlasnici. Ili najnovijim podatcima o izumiranju životinjskih i biljnih vrsta. 

Pored svega toga, svako toliko pristižu vijesti o direktnom zlostavljanju i iživljavanju čovjeka nad nemoćnom životinjom. Upravo jednu takvu prenosi Unilad

Najnoviji slučaj stiže s indonezijske plaže gdje vidimo očiti primjer mučenja nesretne kornjače. Ženka je tek izlegla jaja, nakon čega su je mještani doslovce zajahali i nisu je puštali na miru, iako je pokušavala pobjeći.

Okrutan video prikazuje mještane kako se zabavljaju dok životinja pokušava pobjeći. U jednom trenutku na njezinom oklopu sjedi dvoje ljudi i jedno dijete. U drugom trenutku jedan mještanin čak i stoji na njoj.

Riječ je o vrsti kornjače kojoj prijeti izumiranje (sedmopruga usminjača), a vlasti se još nisu oglasile o ovom incidentu. 

World Wildlife Fund (WWF) objašnjava: "Ovo su najveće morske kornjače koje migriraju prelazeći i Atlantski i Pacifički ocean. Njihov je broj značajno opao tijekom prošlog stoljeća kao rezultat slučajnih ribarskih ulova i status im je - ranjiva skupina."

ProFauna sadrži podatak o tome da su sve morske kornjače u Indoneziji zaštićene zakonom, ali i međunarodnim pravima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu