Sirija

U samoubilačkom atentatu blizu Al-Baba više od 50 mrtvih

Hina

Reuters

Reuters

Dan nakon što su zauzeli Al-Bab, uporište skupine Islamska država na sjeveru Sirije, turska vojska i njezini saveznici, sirijski pobunjenici bili su na meti samoubilačkog napada u kojem je ubijena najmanje 51 osoba



BEJRUT Dan nakon što su zauzeli Al-Bab, uporište skupine Islamska država na sjeveru Sirije, turska vojska i njezini saveznici, sirijski pobunjenici bili su na meti samoubilačkog napada u kojem je ubijena najmanje 51 osoba.


Malo kasnije dvojica turskih vojnika su također ubijeni i nekoliko ih je ranjeno u drugom samoubilačkom napadu u istom gradu, koji su u četvrtak zauzele turske snage i sirijski pobunjenici nakon ofenzive koja je trajala dulje od dva mjeseca.


Jedan časnik pobunjenika je odmah optužio IS da se osvetila nakon što je izgubila posljednji veliki grad u pokrajini Alepa.




Sirijski pobunjenici i turska vojska su u petak nastavljali operacije čišćenja tog grada koji je prije početka rata 2011. imao oko 100.000 stanovnika.


Bombaš samoubojica je ubio najmanje 51 osobu, 34 civila i 17 pobunjenika kada je izazvao eksploziju autobombe manje od 10 km od Al-Baba, naveo je Sirijski opservatorij za judska prava (SOHR).


»Manje od 24 sata nakon poraza IS, bombaš samoubojica je napao sjedište pobunjenika 8 km od Al-Baba«, rekao je direktor SOHR-a Rami Abdel Rahmane.


Od jutra broj poginulih neprestano raste, jer ranjeni podliježu ozljedama, navodi SOHR.