Procedura opoziva predsjednika

U odgovoru na optužnicu demokrata Trump upozorava na ‘komične’ optužbe

Hina

Reuters

Reuters

»Jerry Nadler (predsjednik Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma) je rekao da sam vršio pritisak na Ukrajinu sa svrhom uplitanja u izbore 2020. Komično i on zna da to nije istina«, napisao je na Twitteru upozorivši ponovo da se radi o »lovu na vještice«



WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump je kritizirao u utorak »komične« optužbe koje su istaknuli demokrati u proceduri njegova opoziva.


»Jerry Nadler (predsjednik Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma) je rekao da sam vršio pritisak na Ukrajinu sa svrhom uplitanja u izbore 2020. Komično i on zna da to nije istina«, napisao je na Twitteru upozorivši ponovo da se radi o »lovu na vještice«.


Trump je reagirao na kratku izjavu šefova demokrata u Kongresu koji su zadržali dvije optužnice protiv njega, zloporabu ovlasti i opstruiranje Kongresa.




Trump će se dvjema »neutemeljenim« optužbama koje su demokrati iznijeli pozabaviti tijekom suđenja u Senatu kamo se cijeli proces koji su pokrenuli demokrati sada seli.


»Predsjednik će se baviti ovim lažnim optužbama u Senatu i očekuje da će biti u potpunosti oslobođen krivnje zato što nije učinio ništa loše«, rekla je u priopćenju glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham.