Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
7. prosinca 2019.
Samoubilački napad

U novoj eksploziji u Indoneziji ranjeno nekoliko policajaca

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2018. u 7:10 2018-05-14T07:10:52+02:00

Bombaš samoubojica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabayi ranio je nekoliko policajaca ispred policijske postaje, dan nakon što su islamski militanti u samoubilačkim napadima na crkve u tom drugom po veličini indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Kako je izvijestio glasnogovornik policije u istočnoj Javi Frans Barung Manger, eksplozija se dogodila kod policijske postaje u 8:50 sati po lokalnom vremenu, a jasno je utvrđeno da se radi samoubilačkom napadu bombom.

Kazao je da za sada još ne mogu iznijeti sve detalje jer identifikacija žrtava i očevid još traju.

Na snimci prikazanoj na indonezijskoj televiziji vidi se motocikl koji je pristigao na kontrolnu točku do automobila te eksplodirao u trenutku dok su se policijski službenici približili.

U nedjelju, islamistički bombaši samoubojice izvršili su napad na tri crkve, usmrtivši najmanje trinaest a ranivši oko 40 osoba.

Indonezijski predsjednik Joko Widodo izjavio je u ponedjeljak da serija samoubilačkih napada u Surabayi predstavlja »djelo kukavica«, obećavši da će uložiti dodatne napore za donošenje novog antiterorističkog zakona za borbu protiv mreža islamističkih militanata u zemlji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.