Gorjela zgrada u Blakenburgu

U eksploziji u Njemačkoj jedna osoba poginula, 25 ozlijeđenih, pronađeno streljivo

Hina

Reuters

Reuters

Stan u kojem se dogodila eksplozija bio je u najmu jednog 78-ogodišnjaka, a vjerojatno je da je upravo on osoba koja je poginula u eksploziji, za koju policija vjeruje da ju je izazvao plin



LEIPZIG Jedna je osoba poginula, a dvadeset i pet je ozlijeđeno u petak u eksploziji koja se dogodila u stambenoj zgradi u njemačkom gradu Blakenburgu, a policija je priopćila da je pronašla plinske boce i staro streljivo.


Stan u kojem se dogodila eksplozija bio je u najmu jednog 78-ogodišnjaka, a vjerojatno je da je upravo on osoba koja je poginula u eksploziji, za koju policija vjeruje da ju je izazvao plin.


U istrazi policiji pomaže i tim stručnjaka za eksplozive, navela je policija na Twitteru.




U međuvremenu su stanovnici zgrade evakuirani, a također i djeca iz obližnjeg vrtića, a cijelo područje uokolo nalazi se pod policijskim nadzorom. Nitko od djece nije ozlijeđen, navela je policija.


Snimka koju je policija objavila na Twitteru pokazuje petokatnicu iz komunističkog doba iz koje suklja dim kroz prozore stana na drugom katu.


Na poprištu događaja nalaze se i vatrogasci i hitna služba, a njihovi pripadnici pronašli su u stanu tijelo stradalog.


Neki od ozlijeđenih pretrpjeli su ozbiljne ozljede, a po riječima policijskog glasnogovornika »ne može se odbaciti mogućnost da će biti još ranjenih«.


Za sada se još uvijek ne zna točan uzrok eksplozije.