Zračni udar

U američkom napadu u Jemenu ubijeno 40 boraca Al Kaide

Hina

»Najmanje 40 boraca Al Kaide ubijeno je a 25 ih je ranjeno u zračnom udaru« usmjerenom u utorak navečer na kamp za obuku AQAP-a u Hadžru, zapadno od Mukale, grada pod nadzorom ekstremističke mreže od travnja 2015., izjavio je lokalni vladin izvor. Medicinski izvori rekli su da je u napadu ubijeno čak 50 pripadnika Al Kaide



ADEN Islamistička skupina Al Kaida na Arapskom poluotoku (AQAP) izgubila je najmanje 40 boraca u američkom zračnom napadu izvedenom na jugoistoku Jemena, rečeno je u srijedu iz plemenskih i vladinih izvora.


»Najmanje 40 boraca Al Kaide ubijeno je a 25 ih je ranjeno u zračnom udaru« usmjerenom u utorak navečer na kamp za obuku AQAP-a u Hadžru, zapadno od Mukale, grada pod nadzorom ekstremističke mreže od travnja 2015., izjavio je lokalni vladin izvor. Medicinski izvori rekli su da je u napadu ubijeno čak 50 pripadnika Al Kaide.


Plemenski izvor potvrdio je te brojke ističući da su »mrtvi i ranjeni nove pridošlice koje je Al Kaida obučavala u kampu«. »Ostali borci koji su se nalazili u kampu izbjegli su udar«, dodao je taj izvor.




Predviđajući nova bombardiranja, pristaše Al Kaide evakuirale su javne zgrade koje su zauzimali u Mukali te rasporedili vojna vozila oko bolnice kamo su dopremljene osobe ranjene u američkom udaru.