Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Nakon dvadeset sati potrage

U Tuzli pronađena tijela četvorice poginulih skupljača ugljena

Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2015. u 19:17 2015-02-22T19:17:52+01:00

Nastradali muškarci poginuli su kada su ilegalno prikupljali ostatke ugljena na površinskom kopu rudnika "Dubrave" što im je bio izvor zarade

Spasilački timovi uspjeli su u nedjelju kasno poslije podne pronaći tijela četvorice muškarca koje je na području površinskog ugljenokopa u Tuzli zatrpao odron zemlje čime je okončana operacija potrage koja je trajala gotovo dvadeset sati, potvrdila je lokalna policija.

Glasnogovornik tuzlanske policije Izudin Šarić potvrdio je novinarima kako su pronađena tijela Alema Dedića, Arifa Alibašića, Adela Šehića i Edina Šerića.

Najavljena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti no već sada je jasno kako su se oni ugušili pod debelim naslagama zemlje koja se vjerojatno pokrenula uslijed potresa što se na tuzlanskom području osjetio u subotu iza 22 sata.

Nastradali muškarci poginuli su kada su ilegalno prikupljali ostatke ugljena na površinskom kopu rudnika "Dubrave" što im je bio izvor zarade.

Glavni rudarski inspektor Federacije BiH Nuraga Duranović ranije je tijekom dana potvrdio kako su oni na područje ugljenokopa ušli između dvije rudarske smjene.

"To je veliko područje koje je nemoguće potpuno štititi iako je na svakoj prilaznoj cesti rampa i tabla s upozorenjima da je pristup zabranjen", kazao je Duranović.

Na gotovo svim površinskim ugljenokopima u BiH siromašni već godinama prikupljaju ugljen kako bi ga prodavali riskirajući pri tom život no uprave rudnika ističu kako su nemoćni spriječiti takve pojave.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.