Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Operacija u Homsu

U Siriji ubijen sin vođe terorističke Islamske države Al-Bagdadija

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2018. u 7:38 2018-07-04T07:38:00+02:00

Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstv

BEJRUT Sin čelnika Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija ubijen je u gradu Homsu u središnjoj Siriji, objavila je u utorak navečer novinska agencija bliska ovoj skupini.  

»Sin kalifa, Hudajfaha al-Badrija, ubijen je u operaciji protiv Nusajrijaha (termin koji skupina koristi za snage režima predsjednika Bašara al-Asada) i Rusa, u termoelektrani u Holmsu«, navela je agencija Nashir News.

Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstva.

Al-Bagdadi je 2014. proglasio kalifat koji je obuhvatio dijelove Sirije i Iraka. Sebe smatra nasljednikom Muhameda te da ima pravo na titulu kalife, čelnika Muslimana.

U lipnju je Irak objavio da je ubio najmanje 45 militanata Islamske države prilikom zračnog napada u sirijskom gradu Hajinu, što je bio posljednji u seriji napada koje predvodi Bagdad.

Vojska je objavila da su irački borbeni zrakoplovi F-16 ciljali sastanak visokih dužnosnika Islamske države na sirijskom teritoriju.

Među ubijenim teroristima, kako ih naziva sirijska vojska, nalazi se i glasnik šefa Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija, dodaje se u izvješću ali se ne navodi kada je točno zračni udar izveden.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.