Godina turizma

U Šangaju otvoren ured Predstavništva Hrvatske turističke zajednice, prvi u zadnjih 15 godina

Andrea Bralić

Foto HTZ

Foto HTZ

Sljedeća 2019. bit će godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine te je ovo za nas iznimna prilika za dodatno pozicioniranje naše zemlje na kineskom tržištu, izjavio je Andrej Plenković



RIJEKA Hrvatska turistička zajednica u Šangaju ima otvoren ured Predstavništva koji će pokrivati veliko i za hrvatski turizam strateški važno tržište Kine.


Pred brojnim uzvanicima ured je službeno otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u prisustvu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića i veleposlanika Republike Hrvatske u NR Kini Nebojše Koharovića.


Ovime je nakon više od petnaest godina Hrvatska turistička zajednica otvorila novo predstavništvo.




Premijer Plenković naglasio je da će za Hrvatsku ovo biti najbolja turistička godina ikad s ostvarenih gotovo 20 milijuna dolazaka i s preko 106 milijuna noćenja te milijardu eura investicija u turizam.


– Sljedeća 2019. bit će godina kulture i turizma između Hrvatske i Kine te je ovo za nas iznimna prilika za dodatno pozicioniranje naše zemlje na kineskom tržištu, izjavio je Andrej Plenković.


Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u uvodnom je govoru rekao kako se zbog uštede, te buduće jače institucionalne suradnje ured Predstavništva HTZ otvara u prostorijama Predstavništva HGK-a u Šangaju.


– Izuzetno smo ponosni što ured u Šangaju otvaramo upravo u godini koja je proglašena godinom turizma Europske unije i Kine.


Pravi je trenutak da na ovom velikom i važnom tržištu krenemo s još jačim pozicioniranjem naše zemlje kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije, poručio je Staničić, dodavši kako će novi ured provoditi sve ključne aktivnosti koje će za cilj imati privlačenje još većeg broja kineskih gostiju, uvođenje izravnih aviolinija između Kine i Hrvatske, te razvoj ponude prilagođene kineskim turistima.