Brojke, nažalost, nisu konačne

U Nepalu dosad izbrojano preko 7.000 žrtava potresa

Hina

Reuters

Reuters

Više od tjedan dana nakon potresa nepalske vlasti ne gaje više nadu da će pronaći žive osobe u ruševinama a spasioci su usredotočeni na stanovništvo odsječeno od svijeta u područjima najpogođenijima potresom



KATMANDU – Snažan potres do kojeg je došlo 25. travnja u Nepalu uzrokovao je smrt više od 7.000 osoba a više tisuća je ozlijeđenih, prema najnovijim privremenim podacima Nacionalnog centra za hitne operacije objavljenim u nedjelju.


Točno 7.040 osoba smrtno je stradalo a 14.000 ih je ozlijeđeno u potresu jačine 7,8 po Richteru koji je pogodio tu himalajsku zemlju. No, »te bi se brojke mogle povećati«, rekao je dužnosnik vladine agencije.


Više od sto osoba poginulo je u toj katastrofi i u Kini i Indiji.




Više od tjedan dana nakon potresa nepalske vlasti ne gaje više nadu da će pronaći žive osobe u ruševinama a spasioci su usredotočeni na stanovništvo odsječeno od svijeta u područjima najpogođenijima potresom.


Vlada je u nedjelju objavila i da se više od 80 stranaca smatra nestalima.


»Po našim saznanjima, 82 stranaca iz različitih zemalja vode se kao nestali«, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Laxmi Dhakal.