Nije prvi put

U Kini najmanje 22 mrtva u eksploziji kod tvornice kemijskih proizvoda

Hina



Najmanje su 22 osobe poginule, a 22 su ozlijeđene u srijedu u eksploziji blizu tvornice kemijskih proizvoda na sjeveru Kine nakon koje je buknuo požar, priopćile su mjesne vlasti.


U eksploziji i požaru uništeno je pedesetak kamiona blizu tvornice grupacije Hebei Shenghua Chemical u gradu Zhangjiakou, dvjestotinjak kilometara sjeverozapadno od Pekinga, dodaju na društvenoj mreži Weibo iz gradskog ureda za odnose s medijima.


Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu nakon eksplozije koja se dogodila u 00.41 sat po mjesnom vremenu (utorak, 17.41 sati po srednjoeuropskom), navodi se u priopćenju u kojemu se ne otkrivaju uzroci eksplozije.




Na fotografijama koje je javna televizija CGTN objavila na Twitteru vide se olupine izgorjelih kamiona i vatrogasci u akciji.


»U tijeku je akcija traganja i spašavanja a vodi se i istraga o uzrocima nesreće«, objavile su vlasti.


Zhangjiakou je velik grad i u njemu će se održati neka natjecanja na Zimskim olimpijskim igrama kojima je Peking domaćin 2022.


U Kini se zadnjih godina dogodilo više industrijskih nesreća.


U srpnju je u eksploziji u tvornici kemijskih proizvoda poginulo 19 ljudi a 12 je ozlijeđeno u pokrajini Sečuanu, na jugozapadu.