Vatra

U Grčkoj najgori požari u zadnjih deset godina. Gori popularno turističko odredište, ima i poginulih

Hina

Reuters

Reuters

Grčka je zatražila i međunarodnu pomoć u borbi protiv požara koji su se nekontrolirano proširili na nekoliko područja uništavajući domove, prekidajući glavne prometne pravce i prisiljavajući ljude na napuštanje domova. Cipar je ponudio pomoći u osoblju i vatrogasnoj opremi



U najgorim šumskim požarima u Grčkoj u desetljeću u blizini Atene najmanje je sedam osoba poginulo, a 56 ozlijeđeno, javljaju grčke vlasti i očevici.


Očevici javljaju o najmanje četiri stradale osobe na cesti u mjestu Mati koje se nalazi 30-ak kilometara istočno od Atene. To popularno turističko odredište požar je zahvatio u ponedjeljak poslijepodne.


Grčko Ministarstvo zdravstva potvrdilo je još tri smrtna slučaja, a vladini dužnosnici očekuju da taj broj još rasti.




Vlasti su izvijestile i o nestalim osobama, uključujući četiri turista iz Danske.


Zdravstveni službenici priopćili su o najmanje 56 ozlijeđenih osoba.


Budući da vatra još uvijek bijesna i da je pao mrak, opseg katastrofe još nije moguće procijeniti.


Grčka je zatražila i međunarodnu pomoć u borbi protiv požara koji su se nekontrolirano proširili na nekoliko područja uništavajući domove, prekidajući glavne prometne pravce i prisiljavajući ljude na napuštanje domova. Cipar je ponudio pomoći u osoblju i vatrogasnoj opremi.


Grčke vlasti pozvale su stanovnike priobalnog područja zapadno od Atene da napuste svoje domove. Požar je zatvorio promet i na jadnoj od najprometnijih grčkih autocesta Atena-Korint, te zaustavio željeznički promet, a nad glavnim gradom nadvili su se oblaci dima.


U gašenju požara angažirana je i vojska.