Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4n
Sutra: 14° 14° 4n
14. listopada 2019.
Nesreća kod Tomislavgrada

U BiH ubijen imam, lovci su mislili da je u pitanju - divljač

Foto: D. LOVROVIĆ
Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2017. u 18:40 2017-06-28T18:40:16+02:00

Iz ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u srijedu je potvrđeno kako je tijelo 36-godišnjaka s vidnim prostrijelnim ranama pronašla policija kod mjesta Stogovi u utorak nešto prije 22 sata

Imam iz Tomislavgrada Admir Vuković ubijen je u utorak na području Zavidovića u središnjoj Bosni a policijska istraga je utvrdila kako je on žrtva neobične nesreće jer su ga ustrijelili lovci zamijenivši ga za divljač.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u srijedu je potvrđeno kako je tijelo 36-godišnjaka s vidnim prostrijelnim ranama pronašla policija kod mjesta Stogovi u utorak nešto prije 22 sata.

Tijelo je pronađeno nakon što su policiju iz ambulante u mjestu Zavidovići izvijestili da su na obradu primili muškarca s ozljedama nanesenim vatrenim oružjem.

Ispostavilo se kako je riječ o Mesudu Krajniću (38) a on je policajcima ispričao kako je zajedno s Vukovičem bio u lovu te kako su na njih zapucale nepoznate osobe.

Istražujući ovu tragediju policajci su uspjeli utvrditi kako su na Vukovića i njegovog zeta Krajnića pucali iz druge skupine lovaca koja se zatekla u istoj šumi.

Utvrđen je identitet trojice uškaraca koji su osumnjičeni da su u tome sudjelovali i sva trojica su tijekom dana uhićena.

Policija ih tereti za kazneno djelo ubojstva i ubojstva u pokušaju.

Da je ubijeni upravo Vuković novinarima je potvrdio Amer Jugo, glavni imam u Tomislavgradu koji je s njim blisko surađivao punih osam godina.

»On je volio lov i redovno je slobodno vrijeme ispunjavao lovom, a osim toga bavio se i pčelarstvom. Bio je predan radnik, što se moglo vidjeti i oko njegove kuće i u haremu džamije o kojoj se brinuo«, kazao je Jugo kako ga citira portal Klix.

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.