Pretresi u Bruxellesu

U Belgiji privedene dvije osobe u vezi s pariškim atentatima

Hina

Reuters

Reuters

Dvojica muškaraca su privedena u bruxelleskom okrugu Molenbeek tijekom pretresa obavljenih u srijedu i četvrtak u sklopu istrage o atentatima 13. studenoga u Parizu, objavilo je u četvrtak belgijsko pravosuđe



BRUXELLES Dvojica muškaraca su privedena u bruxelleskom okrugu Molenbeek tijekom pretresa obavljenih u srijedu i četvrtak u sklopu istrage o atentatima 13. studenoga u Parizu, objavilo je u četvrtak belgijsko pravosuđe.


Te dvije osobe su privedene zbog sumnje da su povezane s raznim osobama iz tog predmeta, objavilo je u priopćenju savezno tužiteljstvo. Tijekom pretresa nije pronađeno ni oružje ni eksploziv.


Istražni sudac za taj premet će tijekom dana odlučiti hoće li oni biti optuženi, rekao je isti izvor.




Prvi pretres izveden je u srijedu poslije podne u jednoj od glavnih prometnica Molenbeeka. Prema priopćenju uhićen je belgijski državljanin rođen 1986.


Tijekom drugog, u četvrtak ujutro, još je jedna osoba pritvorena, a radi se marokanskom državljaninu rođenom 1981., navodi se.


Istraga vođena u Belgiji je omogućila razotkrivanje dijela mreže koja je pomagala sudioniku atentata, Salahu Abdeslamu, da se vrati u Belgiju i zatim nestane. Tada su otkrivena tri stana u kojima su pripremani napadi. Od atentata 13. studenoga u


Belgiji je optuženo 10 muškaraca, a 9 ih je u zatvoru.


Još traje potraga za 4 muškaraca, među kojima je i Salah Abdeslam.