Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Sportaš u raljama politike

Turski NBA košarkaš Enes Kanter javno podržao Erdoganovog neprijatelja, promijenio prezime u Gulen, a onda ga se odrekla cijela obitelj

foto: reuters
foto: reuters
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2016. u 8:07 2016-08-10T08:07:46+02:00

"Žrtvovao bih cijelu porodicu za Hizmet i našu stvar. Bog će prigrliti vjerne članove i donijeće nam pobjedu. Otpor, braćo i sestre! Budite strpljivi. Ne smijemo pasti, ne smijemo da budemo gubitnici na putu pobede. Cijela moja porodica je žrtvovana za Hizmet, cijela moja porodica od danas je hodža Gulen."

U trenutku kad tisuće i tisuće Turaka režimu Tayyipa Erdogana pokušava dokazati da nema nikakve veze sa gulenističkim pokretom, okrivljenim za pokušaj državnog udara, turska košarkaška zvijezda Enes Kanter, koji igra za NBA tim Oklahoma City Thunders, javno je podržao vođu gulenista, imama Fetullaha Gulena, trenutačno turskog državnog neprijatelja broj jedan.

Zbog Odanosti Gulenu, odnosno njegovoj organizaciji Hizmet, Kantera se odrekla obitelj, a on je na svom Twitter profilu pak objavio pismo u kojem poručuje da mijenja prezime i da se od sada preziva - Gulen.

- Od danas se prezivam Gulen. Danas sam izgubio oca, majku, braću, sestre i sve rođake koje sam imao 24 godine. Rođeni otac mi je tražio da promijenim prezime, majka koja me je rodila me se odrekla, braća s kojom sam odrastao više me ne poštuju. Rođaci ne žele da me vide. Ne samo jedan, hiljadu Enesa bi se žrtvovalo za Hizmet. Dao bih život za ovu stvar. Bog je dao moj život u ruke dragog hodže, zbog koga bih se smijao paklu u lice.

Žrtvovao bih cijelu porodicu za Hizmet i našu stvar. Bog će prigrliti vjerne članove i donijeće nam pobjedu. Otpor, braćo i sestre! Budite strpljivi. Ne smijemo pasti, ne smijemo da budemo gubitnici na putu pobede. Cijela moja porodica je žrtvovana za Hizmet, cijela moja porodica od danas je hodža Gulen. Agresori će brzo pasti, Bog je na našoj strani, učiniće sve da bude dobro. Nećemo odustati od borbe, stoji u pismu košarkaša Oklahome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.