Istraga suradnje s Rusima

Trumpov odvjetnik kaže kako neće biti vreća za boks obrambene strategije

Hina

Michael Cohen Foto Reuters

Michael Cohen Foto Reuters

Neću biti vreća za boks radi nečije obrambene strategije. Nisam ja zlikovac u ovoj priči i neću dopustiti drugima da me takvim prikazuju, kazao je Cohen u tv intervjuu



Dugogodišnji osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Cohen izrazio je u televizijskom intervjuu objavljenom u ponedjeljak lojalnost ponajprije svojoj obitelji i SAD-u i poručio da će pružiti otpor ako ga predsjednik ili njegov pravni tim budu pokušali diskreditirati, dajući do znanja da bi mogao surađivati s tužiteljstvom.


“Neću biti vreća za boks radi nečije obrambene strategije”, rekao je Cohen za ABC tijekom vikenda. “Nisam ja zlikovac u ovoj priči i neću dopustiti drugima da me takvim prikazuju.”


Savezni tužitelji pretražili su u travnju njegov dom, ured i hotelsku sobu u New Yorku i zaplijenili dokumente i fileove u sklopu istrage o mogućoj povezanosti Rusije i Trumpove predsjedničke kampanje 2016.




Cohen nije optužen, ali je u intervjuu jasno kazao kome je lojalan.


“Lojalan sam na prvom mjestu svojoj supruzi, kćeri i sinu i uvijek ću to biti”, rekao je. “Moja obitelj i moja zemlja su mi na prvom mjestu.”


Cohen je pod istragom zbog moguće bankovne i porezne prijevare, mogućeg kršenja zakona o predizbornoj kampanji u vezi s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels da šuti o navodnoj vezi s Trumpom 2006. i drugim pitanjima povezanim s Trumpovom kampanjom, rekao je izvor upoznat s istragom.


Cohen je također nakon izbora primio oko 500.000 dolara od tvrtke povezane s ruskim oligarhom Viktorom Vekselbergom, bliskim Putinu, te 1,2 milijuna dolara od švicarskog Novartisa koji je želio vezu u američkoj administraciji.