Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Kremlj

Trump u telefonskom razgovoru pozvao Putina u Washington

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2018. u 23:06 2018-04-02T23:06:43+02:00

 Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je glasnogovornik Kremlja u ponedjeljak.
Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov u ponedjeljak u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.
Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku »u skoroj budućnosti« no nisu rekli gdje bi se on trebao održati.

Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je u ponedjeljak da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je da su razgovarali o »većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću« no dodala da »zasad nema više ništa dodati«.

Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.
Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.