Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Američki predsjednik na Floridi

Trump tweetovima slavi kraj prve godine u Bijeloj kući

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 31. prosinac 2017. u 23:25 2017-12-31T23:25:18+01:00

Da je izabrana Clinton, kaže on, »vaše bi dionice vjerojatno izgubile 50 posto u odnosu na njihovu vrijednost na dan izbora. Sada imaju lijepu budućnost, a to je samo početak«, napisao je iz svoje rezidencije u Mar-a-Lagu na Floridi

WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump nije propustio ni ovu nedjelju, posljednji dan 2017., da na Twitteru objavi seriju svojih razmišljanja te proslavi ovogodišnji ulazak u Bijelu kuću.

Obraćajući se još jednom Amerikancima sa svoje najdraže platforme, predsjednik je podijelio članak kojim se pozdravlja rekordna godina na Wall Streetu, istovremeno upućujući žalac demokratima i svojoj protukandidatkinji na izborima 2016. Hillary Clinton.

Da je izabrana Clinton, kaže on, »vaše bi dionice vjerojatno izgubile 50 posto u odnosu na njihovu vrijednost na dan izbora. Sada imaju lijepu budućnost, a to je samo početak«, napisao je iz svoje rezidencije u Mar-a-Lagu na Floridi.

Potom se okrenuo izborima 2018. kada će se voditi borba za kontrolu nad američkim Kongresom.

»Zašto bi pametni glasači željeli dovesti demokrate u Kongres na izborima 2018. kada će njihove politike potpuno ubiti bogatstvo stvoreno od izbora«, pita se Trump.

 U trominutnoj video snimci koju je također objavio u nedjelju prikazani su njegovi susreti s vojnim osobljem i sa svjetskim liderima, dok se u pozadini čuje kako on opisuje Ameriku.

»Stvorili smo moderan svijet i oblikovat ćemo sutrašnji svijet snagom i vještinama američkih ruku«, rekao je Trump a prenijeli su američki mediji.

Hvalio je i svoju poreznu reformu, te poručio: »Zajedno ćemo ponovno stvoriti veliku Ameriku. Sretna Nova godina«.

Američki će predsjednik dočekati 2018. na Floridi a potom će se vratiti u Washington.

Novu godinu dočekuje s najnižim rejtingom u prvoj godini mandata u američkoj povijesti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.