Trgovinski spor

Trump razmatra nametanje dodatnih carina Europskoj uniji, ali ne želi biti ‘preokrutan’

Hina

Reuters

Reuters

»Mogao bih odmah riješiti problem, ali to bi bilo preokrutno. To bi uključivalo carine na europske proizvode koji pristižu u našu zemlju, ali zasad ćemo pokušati bez toga«, dodao je Trump



WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao kako bi nametanje dodatnih carina na europski uvoz moglo trenutačno riješiti trgovinski spor između Sjedinjenih Država i Europske unije, ali u ovom trenutku nije spreman na nove namete.


»Pozdravljamo talijansku potporu uzajamno korisnom trgovinskom sporazumu s EU-om koji američkim radnicima osigurava jednake uvjete. Toga nije bilo godinama«, rekao je Trump na konferenciji za medije s talijanskim predsjednikom Sergijem Mattarellom.


»Mogao bih odmah riješiti problem, ali to bi bilo preokrutno. To bi uključivalo carine na europske proizvode koji pristižu u našu zemlju, ali zasad ćemo pokušati bez toga«, dodao je Trump.Ranije ovog mjeseca SAD je dao zeleno svjetlo za nametanje carina na robu iz EU-a zbog spora o europskim subvencijama zrakoplovnim kompanijama.