Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
'Topla' komunikacija

Trump primio Kimovo pismo: Sjevernokorejski čelnik želi novi susret

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 23:52 2018-09-10T23:52:42+02:00

»Glavna tema pisma je organizacija novog susreta s predsjednikom. Otvoreni smo prema toj ideji i počeli smo dogovarati taj susret, drugi nakon povijesnog susreta 12. lipnja u Singapuru«, rekla je glasnogovornica američkog predsjednika Sarah Sanders, ali nije navela ni datum ni mjesto tog susreta

WASHINGTON Donald Trump primio je »vrlo toplo« pismo od Kim Jong-Una, u kojem sjevernokorejski čelnik želi organizirati »novi susret« s američkim predsjednikom, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća.

»Glavna tema pisma je organizacija novog susreta s predsjednikom. Otvoreni smo prema toj ideji i počeli smo dogovarati taj susret, drugi nakon povijesnog susreta 12. lipnja u Singapuru«, rekla je glasnogovornica američkog predsjednika Sarah Sanders, ali nije navela ni datum ni mjesto tog susreta.

Ona je objasnila da je »to pismo novi dokaz napretka u odnosima« između dviju zemalja. Sanders je također pozdravila napredak u denuklearizaciji i ocijenila da je vojni mimohod u nedjelju u Pjongjangu bez međukontinentalnih raketa »jamstvo dobre vjere« u procesu nuklearnog razoružanja Sjeverne Koreje.

Trumpova administracija je nakon summita u Singapuru optimistična, a prvi puta je pokazala nezadovoljstvo kada je u kolovozu otkazala put u Pjongjang američkog državnog tajnika Mikea Pompea, navodeći kao razlog nedovoljnan napredak u denuklearizaciji.

Nakon toga je Kim Jong-Un uputio novu smirujuću poruku, kao i pismo koje je krajem prošlog tjedna spominjao Donald Trump.

»Uvijek je bolje da se dvojica čelnika sastanu. Posebice u pogledu Sjeverne Koreje gdje većinu odluka donosi Kim Jong-Un«, ocijenila je Sarah Sanders.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.