Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Dobar pregovarač

Trump pohvalio Junckera i nazvao ga - tvrdim orahom

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2018. u 8:59 2018-09-19T08:59:34+02:00

»Jean-Claude Juncker je tvrdi orah«, američki predsjednik Donald Trump je u utorak hvalio pregovaračke kvalitete predsjednika Europske komisije.

»On je jako dobra osoba, ali je težak, zločest. Takvog pregovarača želim na svojoj strani«, ispričao je na zajedničkoj konferenciji za novinare s poljskim kolegom Andrzejom Dudom.

»Pravi tvrdi orah«, inzistirao je i ispričao kako je Junckera doveo za pregovarački stol iako je Juncker želio zadržati status quo.

»Rekao sam mu da ne trebamo više pregovarati, da ćemo odrediti poreze na milijune automobila koje šalju u Sjedinjene Države«, ispričao je američki predsjednik i dodao da je Juncker izrazito brzo doputovao iz Europe.

Trump je ironično dodao da nije znao da su zrakoplovi tako brzi.

Tijekom susreta krajem srpnja u Bijeloj kući, američki predsjednik i šef Europske komisije su riješili krizu nakon višemjesečnih upozorenja i prijetnji između dviju obala Atlantika, iako su brojna pitanja i dalje neriješena. Dogovorili su da niti jedna nova carina neće biti određena na uvoze europskih automobila u Sjedinjene Države, posebno osjetljivo pitanje za Njemačku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze