Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Istraga o Rusiji

Trump nije isključio mogućnost Manafortova pomilovanja: "Zašto bih je isključio?"

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2018. u 9:53 2018-11-29T09:53:23+01:00

Manafort je počinio savezna nedjela lažući FBI-ju i uredu posebnog savjetnika u nizu pitanja, istaknuo je Robert Mueller 

WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da ne isključuje mogućnost pomilovanja bivšega voditelja njegove predsjedničke kampanje Paula Manaforta, koji se izjasnio krivim po više točaka optužnice, od pranja novca do neregistriranog lobiranja.

»O tome nije nikad raspravljano, no ne bih isključio tu mogućnost. Zašto bih je isključio?«, rekao je američki predsjednik za New York Post za vrijeme intervjua u Ovalnom uredu.

Tužitelji u istrazi posebnog savjetnika o ruskom miješanju u predsjedničke izbore 2016. rekli su u sudskom podnesku u ponedjeljak da im je Manafort lagao te da je prekršen sporazum o priznanju krivnje.

»Manafort je počinio savezna nedjela lažući FBI-ju i uredu posebnog savjetnika u nizu pitanja«, istaknuo je posebni savjetnik Robert Mueller u podnesku.

U podnesku nisu navedeni detalji no obećano je više informacija u sklopu izvješća prije izricanja presude.

The Wall Street Journal je navodeći osobe upoznate s ovim pitanjem objavio da je Manafort davao lažne izjave uključujući komentare o poslovnim dogovorima i ugovorima s bivšim partnerima iz Ukrajine.

Čini se da te izjave neće biti ključne za Muellerovu istragu o mogućem dosluhu između Trumpove kampanje i Rusije, no ne zna se planiraju li tužitelji optužiti Manaforta za dodatne laži, piše Journal.

Moskva opovrgava da se miješala u izbore 2016. kao što i Trump opovrgava da je njegova kampanja bila u dosluhu s Rusijom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.