Američki predsjednik

Trump ipak nije snimao razgovor s bivšim čelnikom FBI-a Comeyem

Hina

Reuters

Reuters



Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da nije snimao svoje razgovore s Jamesom Comeyem i da ne posjeduje takve snimke nakon što je prošli mjesec rekao da možda ima snimke koje bi mogle naškoditi bivšem direktoru FBI-a.


»Nakon nedavnih izvješća o elektronskom nadzoru, presretanju i ilegalnom curenju informacija, ja ne znam postoje li snimke mojih razgovora s Jamesom Comeyem, ali ja ih nisam snimao niti posjedujem takve snimke«, napisao je Trump na Twitteru.


Zastupnici koji istražuju navode o uplitanju Rusije u američke izbore 2016. zatražili su od Bijele kuće snimke razgovora s Comeyem, kojega je Trump smijenio u svibnju.




Ubrzo nakon što ga je smijenio, Trump je objavio na Twitteru da je Comeyu »bolje da se nada da ne postoje nikakve snimke njihovih razgovora prije no što počne razgovarati s medijima«.


Pitanje ruske upletenosti bacilo je sjenu na prvih pet mjeseci Trumpovog mandata i odvratilo je pozornost s pokušaja republikanaca u Kongresu da reformiraju zdravstvo i porezni sustav.


Trump je nedavno optužio Comeya da je kukavica jer je novinarima dao kompromitirajuće bilješke o njihovim privatnim susretima, koje otkrivaju da je američki predsjednik tražio od njega da odustane od istrage o ruskoj aferi.


Također ga je optužio da laže nakon što je saslušan u Senatu. Comey je svjedočio pred Senatom da ga je predsjednik tražio da odustane od istrage bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna i njegovih navodnih veza s Rusijom.