Potpora Gini Haspel

Trump brani svoju spornu kandidatkinju za ravnateljicu CIA-e

Hina

Reuters

Reuters

»Moja veoma poštovana kandidatkinja za mjesto ravnatelja CIA-e, Gina Haspel, našla se pod paljbom kritika jer je bila preoštra prema teroristima. To znači da u ova opasna vremena imamo najkvalificiraniju osobu, ženu koju demokrati ne žele jer je preoštra s teroristima. Pobijedi Gina!«, pozvao je američki predsjednik na Twitteru



WASHINGTON Donald Trump je u ponedjeljak pružio svesrdnu potporu Gini Haspel, koju je nominirao za ravnateljicu CIA-e unatoč njezinoj spornoj ulozi u programima grubog ispitivanja osumnjičenika za terorizam, jer je htjela povući kandidaturu prije saslušanja u Senatu.


»Moja veoma poštovana kandidatkinja za mjesto ravnatelja CIA-e, Gina Haspel, našla se pod paljbom kritika jer je bila preoštra prema teroristima. To znači da u ova opasna vremena imamo najkvalificiraniju osobu, ženu koju demokrati ne žele jer je preoštra s teroristima. Pobijedi Gina!«, pozvao je američki predsjednik na Twitteru.


Haspel (61) je potaknula živu polemiku zbog toga što je 2002. upravljala tajnim zatvorom u Tajlandu gdje su zatvorenici, osumnjičeni za pripadnost Al Kaidi, često bili podvrgavani mučenju.




Ginu Haspel će u srijedu saslušati u vanjskopolitičkom odboru Senata a to će saslušanje utjecati na njegovo glasovanje.