Nesreća u Italiji

Troje mrtvih: Urušile se kuće u povijesnom središtu Palerma

Hina

Nesreća je posljednja u nizu sličnih u Italiji gdje nezakonita gradnja i nepoštivanje građevinskih standarda nisu nikakva rijetkost



RIM – Tri su osobe poginule, a deset je ranjeno noću na utorak pri urušavanju dvije stambene kuće u povijesnom središtu grada Palerma na Siciliji, objavila je talijanska služba za izvanredna stanja.


Vatrogasci i policija spasili su djevojku ispod ruševina u utorak ujutro. Dok su tragali za dvjema ženama u dobi od 80 i 74 godine pronašli su tijelo jedne od njih, no još nije identificirana, prenosi agencija Ansa.


Ranije su ispod ruševina izvukli tijela 54-godišnjeg muškarca i njegova 84-godišnjeg ujaka u ulici Bagolino nedaleko od brodogradilišta.




Deset je osoba lakše ozlijeđeno, prenijeli su talijanski mediji i dodali da bi broj žrtava bio veći da vatrogasci nisu tako brzo reagirali.


»Čulo se pucanje i klizanje kamena te smo instinktivno pobjegli iz kuće«, opisala je trenutak prije urušavanja jedna stanarka.


Nesreća je posljednja u nizu sličnih u Italiji gdje nezakonita gradnja i nepoštivanje građevinskih standarda nisu nikakva rijetkost.Ansa javlja da je državno odvjetništvo u Palermu otvorilo istragu o nesreći.