Napadač umro

Terorizam u Belgiji: Policajke napadnute mačetom

Hina

Reuters

Reuters

Napadač koji je u belgijskom gradu Charleroiu u subotu popodne mačetom ranio dvije policajke umro je u bolnici nakon što ga je ranila policija, prenose agencije



NOVO 21.45 Belgijski premijer Charles Michel nije isključio mogućnost terorističkog napada u subotu u gradu Charleroiu gdje je muškarac naoružan načetom ranio dvije policajke.


»Inicijalne indikacije vrlo jasno upućuju na terorizam«, rekao je Michel za televiziju RTL. Ranije je putem Twittera snažno osudio taj napad.Napadač naoružan mačetom napao je pred glavnom policijskom postajom u Charleroiu dvije policajke, pritom navodno izvikujući »Allahu Akbar« (Bog je velik).

Jedna od ranjenih policajki ima duboke rane oko lica i nalazi se u bolnici dok je njezina kolegica lakše ranjena.


Napadača je na licu mjesta upucala policija te je bio odvezen u bolnicu gdje je preminuo. Zasad se ne zna njegov identitet.




Lokalni mediji javljaju da je Michel prekinuo godišnji odmor na jugu Francuske i da se tijekom noći vraća u Belgiju te u nedjelju sastaje sa sigurnosnim službama.


NOVO 18.35 Napadač koji je u belgijskom gradu Charleroiu u subotu popodne mačetom ranio dvije policajke umro je u bolnici nakon što ga je ranila policija, prenose agencije.


Napadač naoružan mačetom navodno je izvikivao »Allahu Akbar« (Bog je velik) tijekom napada pred glavnom policijskom postajom.


Jedna od ranjenih policajki ima duboke rane oko lica i nalazi se u bolnici dok je njezina kolegica lakše ranjena.


Napadača je na licu mjesta upucala policija te je bio odvezen u bolnicu gdje je preminuo.


Napad je snažno osudio belgijski premijer Charles Michel.


Veliki sigurnosni obruč uspostavljen je oko mjesta napada u gradu koji se nalazi 50 kilometara južno od Bruxellesa a policija je na licu mjesta.Posebna belgijska jedinica za analizu prijetnji OCAM ocjenjuje stanje, rekao je ministar unutarnjih poslova Jan Jambon.

——————–


 Napadač naoružan mačetom u subotu je ranio dvojicu belgijskih policajaca u gradu Charleroiu, prenose agencije.


Napadač je upucan i ranjen, objavila je gradska policija na Twitteru.


On je navodno izvikivao »Allahu Akbar« (Bog je velik) tijekom napada pred glavnom policijskom postajom.


Mjesto napada je blokirano.