Napadač upucan

Teroristički napad u Finskoj: Dva mrtva i najmanje šest ranjenih u napadu nožem

Hina

Reuters

Reuters

Policija je upozorila da je možda bilo još napadača koji su u bijegu i pozvala je građane u poruci na Twitteru da ne dolaze u središte grada



Dvije osobe su ubijene i najmanje šest je ozlijeđeno u napadu nožem u petak u Finskoj, izjavili su policijski dužnosnici a prenosi BBC.


Policija je priopćila da je pucala na napadača u jugozapadnom gradu Turkuu. On je ranjen u nogu i pritvoren je.Policija je upozorila da je možda bilo još napadača koji su u bijegu i pozvala je građane u poruci na Twitteru da ne dolaze u središte grada.Ravnatelj Sveučilišne bolnice u Turkuu Petri Virolainen rekao je novinarima da je najmanje osmero ranjenih ljudi dovezeneo u bolnicu te da je jedna osoba preminula. Na tiskovnoj konferenciji koja je kasnije održana policija je potvrdila smrt još jedne osobe.Novine Turun Sanomat navode da je nekoliko vozila hitne pomoći došlo na mjesto napada te da policija obavlja provjere u javnom prijeveozu.Nekoliko zgrada je evakuirano.

Finski premijer Juha Sipila izjavio je da njegova vlada pažljivo prati razvoj situacije. Ministar unutarnih poslova i policijski povjerenik rekli su da su na putu prema Turkuu.


Policija je objavila da je pojačala sigurnosne mjere na ključnim lokacijama u prijestolnici Helsinkiju gdje se naoružana policija može vidjeti u zračnoj luci i na središnjoj željezničkoj postaji.