Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
10. prosinca 2019.
Zabarikadirao se u ljekarni

Talačka kriza u Kőlnu: Policija oslobodila zatočenu djevojku i uhitila otmičara

foto: Njemačka policija
foto: Njemačka policija
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2018. u 14:30 2018-10-15T14:30:00+02:00

Policijski glasnogovornik Christoph Gilles kazao je kako su policajci stupili u kontakt s naoružanim muškarcem kako bi okončali talačku krizu. Odbio je dati više detalja.

NOVO: Njemačka policija uhitila je otmičara na glavnoj koelnskoj željezničkoj stanici i oslobodila taokinju okončavši tako višesatnu talačku krizu.

"Osumnjičeni je pod kontrolom", napisala je koelnska policija na Twitteru. "Taokinja je pretrpjela lakše ozljede i zbrinuta je".

Naoružani muškarac držao je taokinju u ljekarni na glavnom željezničkom kolodvoru u Kölnu, koji je evakuiran i zatvoren, kazali su iz policije u ponedjeljak

Policijski glasnogovornik Christoph Gilles kazao je kako su policajci stupili u kontakt s naoružanim muškarcem kako bi okončali talačku krizu. Odbio je dati više detalja.

Cijeli željeznički kolodvor je zatvoren, a svi nadolazeći vlakovi preusmjereni, rekli su iz Njemačkih željeznica.

Policija je u objavi na Twitteru demantirala glasine s društvenih mreža koje tvrde da je došlo do pucnjave te pozvala javnost da izbjegava područje oko kelnskog trga Breslauer.

--------------------------

Na glavnoj željezničkoj postaji u njemačkom gradu Kőlnu upravo se odvija talačka kriza.

Nepoznati napadač zabarikadirao se u ljekarni, gdje drži zarobljenu najmanje jednu osobu.

Dojavu o talačkoj krizi policija je zaprimila u 12.45 sati.

Sudeći prema napisima lokalnih njemačkih medija, prije same talačke krize čuli su se i pucnji tako da policija pretpostavlja da je napadač naoružan.

- Pretpostavljamo da je u tijeku talačka kriza ili u McDonaldsu ili u obližnjoj ljekarni. Znamo da drže jednu ženu, ali nemamo više detalja, rekla je glasnogovornica policije Reutersu

U akciji su, piše Bild, i protuteroristički timovi za brzo djelovanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.