Tragedija

TRAGIČAN POŽAR U NEW YORKU Zapalila se zgrada: Poginulo 12 ljudi, među kojima i jedna beba

Hina

Reuters

Reuters



Dvanaest osoba je poginulo, među kojima i jedna beba, a četiri su teško ozlijeđene u požaru koji je zahvatio nekoliko katova stambene zgrade u njujorškoj četvrti Bronxu, objavio je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.


Požar je izbio na prvom katu zgrade i brzo se proširio na gornje katove, rekao je gradski vatrogasni povjerenik Daniel Nigro, dodajući da se uzroci požara još istražuju.


De Blasio je rekao da je riječ o »najtragičnijem požaru u New Yorku u posljednjih najmanje četvrt stoljeća«. Četiri se osobe nalaze u kritičnom stanju u bolnici i »bore se za život«, rekao je gradonačelnik. Vatrogasci su uspjeli iz zgrade u plamenu spasiti 12 ljudi.




»Ljudi su poginuli na raznim katovima, u dobi od jedne do 50 godina. Čak i u našem poslu gdje se stalno suočavamo s tragedijama, šokirani smo gubitkom života«, kazao je Nigro.


Požar je izbio u zgradi koja se nalazi u četvrti Bronxa poznatoj kao »Mala Italija« nedaleko od zoološkog vrta. Ovih dana New York su zahvatile niske temperature praćene snažnim vjetrom koji je dodatno razbuktao vatru unutar zgrade kad su stanari otvorili vrata i prozore.