I na istoku Europe hara opasna gripa

Svinjska gripa uzela preko 200 žrtava u manje od šest mjeseci u Ukrajini

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Ukupno je od 28. rujna u Ukrajini zabilježeno 220 smrti od gripe od kojih 34 slučajeva od atipičnog virusa A i dva sluačaja od virusa B, prema istom izvoru



U Ukrajini je od virusa H1N1 svinjske gripe od početka epidemije krajem rujna umrlo 184 osoba, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo zdravstva, ne računavši slučajeve na istoku zemlje, pod kontrolom separatista.


Trudna žena i troje djece i mladih su među oboljelima koji su podlegli virusu, rekla je dužnosnica centra za gripu Tetiana Dihanovska.


Ukupno je od 28. rujna u Ukrajini zabilježeno 220 smrti od gripe od kojih 34 slučajeva od atipičnog virusa A i dva sluačaja od virusa B, prema istom izvoru.




Te statistike ne uzimaju u obzir teritorije na proruskom separatističkom istoku Ukrajine pod kontrolom pobunjenika gdje također bijesni epidemija.


Najzahvaćenije je područje Odese. “Ove godine bilježimo povećanje broja oboljelih nakon nekoliko dobrih godina kada je većina ljudi razvila imunitet”, objasnila je Dihanovska


Dva nova soja su se pojavila u Ukrajini “Švicarska” i ”Puket”. “Prvi soj još nije izbio i prvi val oboljelih se očekuje od sredine veljače”, upozorila je.