Pozlilo mu na konferenciji

Stephen Hawking smješten u bolnicu u Rimu zbog pregleda

Hina

Reuters

Reuters

Hawking (74), koji je u Rimu sudjelovao na konferenciji na Pontifikalnoj akademiji znanosti i susreo se s Papom u ponedjeljak, smješten je u bolnicu Gemeli u četvrtak noću. Ne vjeruje se da je njegovo stanje ozbiljno, rekao je glasnogovornik



RIM Britanski fizičar i kozmolog Stephen Hawking hospitaliziran je u Rimu zbog pregleda nakon što se nije osjećao dobro, ali se ne vjeruje da je njegovo stanje ozbiljno, rekao je glasnogovornik.


Hawking (74), koji je u Rimu sudjelovao na konferenciji na Pontifikalnoj akademiji znanosti i susreo se s Papom u ponedjeljak, smješten je u bolnicu Gemeli u četvrtak noću.


Glasnogovornik i jedan vatikanski izvor rekli su kako se ne vjeruje da je Hawking, koji boluje od bolesti motoričkih neurona, u ozbiljnom stanju. Vatikanski izvor je rekao kako se nisu izmijenili planovi da Hawking i njegova pratnja otputuju u subotu.




Hawking, autor »Kratke povijesti vremena«, govori preko računala i putuje s osobljem koje uključuje dvije bolničarke. Održao je govor u Vatikanu 25. studenoga o podrijetlu svemira.


Gemelli se smatra jednom od najboljih rimskih bolnica gdje se liječe pape.