Beograd

Srpski mediji tvrde da je Vučićevo stanje stabilno, ali ostaje u bolnici

Hina

Reuters

Reuters



Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića (49) je stabilno, ali je zbog predostrožnosti zadržan u Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), potvrdila je u subotu medijima Vučićeva savjetnica Suzana Vasiljević.


Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, javila je u subotu Radio-televizija Srbije, pozivajući se na priopćenje iz Vučićeva ureda.


Predsjednik Srbije u petak je imao niz sastanaka – među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovili u drugom krugu dijaloga vlasti i oporbe o izbornim uvjetima.U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradskog parka, te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Srbijanski je predsjednik tom prigodom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima.




Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrrije »Krušik« u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.


Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata nijekali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim »Krušikom«, u medijima su se pojavili dokumenti koji Stevanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.


Vučić je u petak popodne, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su »nepristojni«, što se vidjelo i u izravnom prenosu provladine komercijalne TV Pink.