Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 24° 27° 2
26. svibnja 2018.
Planiran napad na metro

Spriječen mogući teroristički napad u Beču, uhićen 18-godišnji Albanac

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2017. u 10:44 2017-01-21T10:44:33+01:00

Ministar je također rekao kako uhićeni pripada albanskoj manjini te da indicije govore o tome da nije djelovao sam već da je iza njega razgranata mreža. Također je kazao kako je jedan od potencijalnih ciljeva bio i bečki metro

BEČ U Beču je spriječen mogući teroristički napad zahvaljujući uhićenju jednog 18-godišnjaka albanskog podrijetla, osumnjičenog za islamski radikalizam, objavile su u petak navečer austrijske vlasti.

»Naše policijske snage brzo su reagirale i uhitile osumnjičenog, izbjegavši tako mogući teroristički napad u Beču«, kazao je ministar unutarnjih poslova Wolgang Sobotka na tiskovnoj konferenciji sazvanoj neposredno po završetku operacije specijalnih snaga.

Te su snage u petak predvečer uhitile u austrijskoj prijestolnici »Austrijanca od 18 godina, s imigracijskom dozvolom«. Istraga treba utvrditi njegove veze s »islamističkim radikalizmom«, kazao je ministar navodeći da postoji više indicija o tome, a da su odlučujući signali vezano uz osumnjičenoga stigli od stranih obavještajnih službi.

Ministar je također rekao kako uhićeni pripada albanskoj manjini te da indicije govore o tome da nije djelovao sam već da je iza njega razgranata mreža. Također je kazao kako je jedan od potencijalnih ciljeva bio i bečki metro.

Sobotka nije želio otkriti identitet uhićenoga, navodeći također da su ga posebne snage nadzirale nekoliko dana jer su imali naznake da bi mogao iz Beča, u kojem živi, otputovati u Njemačku.

Ministar je pozvao građane na oprez i prijavljivanje bilo kakvog sumnjivog paketa na javnom mjestu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka