Pjongjang

Sjeverna Koreja uz vatromet slavi uspješno ispaljivanje rakete

Hina

REUTERS

REUTERS

Dnevnik Radničke stranke Rodong Sinmun objavio je na naslovnici fotografije trga Kim Il-Sunga u Pjongjangu ukrašena portretima nekadašnjih državnih čelnika i prepuna vojnika i građana koji plješču



Sjeverna Koreja proslavila je u petak najnovije ispaljivanje interkontinentalne rakete uz vatromet i koreografije na javnim trgovima, izvješćuje u subotu službeni sjevernokorejski medij.


Dnevnik Radničke stranke Rodong Sinmun objavio je na naslovnici fotografije trga Kim Il-Sunga u Pjongjangu ukrašena portretima nekadašnjih državnih čelnika i prepuna vojnika i građana koji plješču.


»Slavimo uspješno ispaljivanje Hwasong-15 koje je pokazalo snagu i moć Sjeverne Koreje ostatku svijeta«, moglo se pročitati na transparentu gomile.




Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da je ostvarila svoj cilj – postati nuklearna sila, nakon što je uspješno testirala novu interkontinentalnu raketu koja stavlja »cijeli američki kontinent« na njezin dohvat.


Nakon ispaljivanja, SAD je pozvao sve zemlje, posebice Kinu, da prekinu diplomatske i trgovinske odnose sa Sjevernom Korejom.