Odgovor

Sjeverna Koreja: Trumpov govor u UN-u zvuči kao lavež psa

Hina

Reuters

Reuters



Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho ustvrdio je kako obraćanje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u Ujedinjenim narodima »zvuči kao lavež psa«, reagirajući na Trumpove tvrdnje da će Sjedinjene države biti prisiljene potpuno uništiti Sjevernu Koreju.


Postoji izreka »Psi laju – karavane prolaze«, kazao je Ri novinarima ispred hotela u blizini sjedišta UN-a u New Yorku. »Ako je (Trump) mislio iznenaditi nas lavežom psa, jasno je da sanja«, dodao je. Upitan što misli o tome što je Trump sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una nazvao »rocket man«, Ri se našalio rekavši »žao mi je njegovih suradnika«.


Ri bi trebao u UN-u održati govor u petak. Njegov komentar je prva službena reakcija nakon Trumpovog najozbiljnijeg upozorenja do sada Pyongyangu u obraćanju u UN-u kada je zatražio da zemlje članice rade zajedno na izolaciji Kimova režima dok ne prestane s neprijateljskim ponašanjem. Ako Sjeverna Koreja zaprijeti Sjedinjenim državama ili njezinim saveznicima, Trump je rekao – »Nećemo imati izbora, nego potpuno uništiti Sjevernu Koreju«. »Rocket man je u samoubilačkoj misiji za sebe i svoj režim«, dodao je Trump.