Kemijski napad

Sirijska vojska: Pobunjenici u Alepu u tri dana ubili 84 osobe – većinom žene i djecu

Hina

Pobunjenici u Alepu / Reuters

Pobunjenici u Alepu / Reuters

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak vojska navodi da su pobunjenici gađali škole i civile te da su u napadima koristili otrovni plin i rakete Grad



BEJRUT Sirijska vojska je prioćila u petak da su Fronta Nusra i druge »terorističke skupine« ubile 84 osobe, većinom žene i djecu, u Alepu tijekom protekla tri dana u bombardiranju koje je uključivalo upotrebu kemijskog oružja.


Fronta Nusrea prekinula je savez s al-Kaidom i promijenila naziv u Džabhat Fateh al-Šarm u srpnju. To je jedan od glavnih pobunjeničkih skupina koje sudjeluju u ofenzivi protiv vladinih snaga u zapadnom Alepu.


Sirijski državni mediji izvijestili su u nedjelju da su militanti bacili otrovni plin na okrug Hamdanija u zapdnom dijelu Alepa koji je pod vladinom kontrolom. Pobunjenici tvrde da je to laž.




U priopćenju objavljenom u ponedjeljak vojska navodi da su pobunjenici gađali škole i civile te da su u napadima koristili otrovni plin i rakete Grad. UN-ov posebni izaslanik za Siriju, Staffan de Mistura rekao je u nedjelju da je »užasnut« i »zgrožen« količinom granata i raketa kojima su naoružane oporbene skupine neselektivno gađale civilne četvrti na zapadu Alepa u zadnjih 48 sati.